NIEUWS

Winter flits, 2016-2017
Ode aan de winter in 8 woorden:
Winter, je Bent
en helpt mij te Zijn.

Het is Winter, nog net. Ik hou van de winter. De nachten koud en helder, de tijd van lang slapen met diepe dromen, boek in bed, kerstlichtjes, kaarsen, houtkachel. Jezelf goed inpakken en de frisse lucht opsnuiven als je gaat wandelen, fietsen of je autoruiten krabben.
Ik zie de kaalheid in de natuur en voel de essentie. Juist nu zie je de bomen door het bos, de lucht door de kale takken, een eenvoudig kleurenpallet, de samenhang in grote kale lijnen. Een paar spechten en soms wat gescharrel tussen de bladeren op de grond. Neem de rust en kaalheid als inspiratie voor je eigen innerlijke rust. Ervaar dit weidse landschap en de essentie in jezelf. Geniet van deze winterse ruimte waar de rest van het jaar zoveel gedachten en activiteiten plaatshebben. Nu kun je tot rust komen. Juist nu het ontbreekt aan een overdaad aan indrukken – geniet daarvan!

Winters genieten:
dat je door de bomen het bos weer ziet
de weidsheid door de kaalheid ervaart
de essentie door de stilte hoort
het leven voor de dood
en andersom

De winter helpt je aandacht te geven aan je innerlijke vraag en behoefte, het thema wat diep in al je cellen leeft en vraagt om zichtbaar te mogen zijn. Zonder oordeel, zonder mening, angst, boosheid of verdriet. Maar als je voelt dat je lichaam en geest niet verbonden zijn, elkaar verdrukken, geen ruimte geven om het thema toe te laten – dan kun je naar Mohara.
Om tijdens een intense en tevens zachte massagebehandeling in jouw bos te belanden. Om te voelen hoe het met je is en waar je jezelf kunt helen door gedachten en spierspanning los te laten. En daardoor te ontdekken hoe groot jouw innerlijk bos is, jouw ruimte. De rust, de eenvoud en weidsheid van je adem, je lichaam, ziel en geest.

Kortom: Je bent welkom om jezelf welkom te heten.

Wat staat er verder eigenlijk op het programma van Mohara?
– Blijven zitten achter de boeken! Want nog een paar maanden te gaan om het diploma Westerse Medische Basiskennis te behalen.
– Uitdaging en verdieping van mijn eigen kennis en kunde aangaan door volgend schooljaar meer les te geven aan eerstejaars Tuina studenten van Total Health.
– Blijven werken in mijn eigen praktijk Mohara, bij het fijne project Pluk de Vruchten en met plezier elke week in het Radboud om personeel te masseren.
– Enthousiasme genereren als we in maart weer starten met de zoveelste cursus ontspanningsmassage via de PV Radboud. Je kunt je inschrijven via deze link, ook al ben je geen PV-lid!
– Met een groepje professionele massagetherapeuten organiseren we voor de derde keer mooie massagedagen tijdens de Vierdaagse in De Villa in Nijmegen. Kijk maar eens op de website www.4daagsemassage.nl en boek een massage (ook al loop je niet mee!).
– En dan nog een greep uit wat persoonlijke cadeautjes: heerlijk afzien tijdens een vastenweek in de Bankenhoeve. En mogelijk na de zomer ook zelf deze kuurgasten weer masseren. Mooie vakantieplannen maken voor de zomer. En ja ja, Pinksteren komt er binnenkort aan. Dus dat betekent voluit genieten op Music Meeting, het meest heerlijke muziekfestival in Nijmegen!

Hartelijke groeten,
Mo

Nieuwsflits herfst 2015

Nieuwsflits voorjaar 2015