Testimonials

René en Elly, massagecursus Radboud november 2017
Wij vonden je lessen erg leuk. Mo is zelf enthousiast in het lesgeven en ze brengt het goed over.
​Wie weet komen we nog een keer terug!

Vrouw, massagecursus Radboud november 2017
Ik masseerde thuis al wel eens, maar deze cursus heeft me goede technieken bijgebracht. Hierdoor is het nu veel ontspannender voor mezelf om anderen te masseren. Ook weet ik nu beter wat ik kan doen, in een logische volgorde. Dit geeft prettig houvast: je ‘doet niet zomaar wat’.

portret CobiCobi, massagecursus Radboud november 2017
Ik had eigenlijk geen idee en wist ook niet wat te verwachten. Ik ben altijd van dingen stevig aanpakken. Heb je ergens pijn, dan hard strekken of door gaan zodat je er doorheen gaat of zo. Nu leerde ik dat het ook zachter kan. Voor mij was het een leuke ontdekking om de “zachte delen” te leren kennen. Grappig was ook dat ik van sommige massages dacht het heel fijn te vinden en dat deed me dan niet zo veel en andere die me in eerste instantie niets zeiden waren dan weer heel fijn. Al met al een leuke ontdekkingstocht en ervaring. Dank daarvoor.

Richard en Patricia, massagecursus Radboud november 2017
Al langer liepen wij met het idee rond om wat meer te leren over het geven van een massage. Niet om een professioneel masseur te worden maar om op basis van de eerste massagebeginselen een fijne ontspanningsmassage te kunnen geven en ontvangen.
Toen deze cursus van 6 avonden op ons pad kwam hebben we ons direct ingeschreven. In een fijne setting werden wij op een gestructureerde maar toch zeer ontspannen wijze wegwijs gemaakt in de basishandelingen. Met de overige 5 stellen was het bovendien erg gezellig.
Ook al ben je gefocust op het masseren, Mo zorgt ervoor dat er van het begin tot het eind een ontspannen sfeer hang waar je als bijkomend voordeel helemaal “zen” van thuis komt. Voor ons voldeed deze cursus aan al onze verwachtingen. We hebben inmiddels ook een massagetafel gekocht om het geleerde in de praktijk te brengen.

John en Fiorina, massagecursus Radboud november 2017
Samen met mijn partner heb ik met veel plezier deelgenomen aan de cursus bij Mo. Mo is een geweldige docente die de theorie en de praktijk heel goed kan overbrengen. Ze is deskundig, oplettend en attent waardoor ik geen enkel moment het gevoel heb gehad het niet goed te doen. Veel geleerd in een veilige en ontspannen sfeer. Aan het eind van de cursus kun je een volledige lichaamsmassage en stoelmassage geven. Fijn vond ik ook dat er ruime aandacht is voor de werkhouding van degene die de massage geeft.

Echtpaar C en H, privé workshop mei 2017
We hebben een massage workshop op maat gevolgd bij Mohara. zijn hier zeer enthousiast over. Het leverde ons veel nieuwe informatie op, zowel inhoudelijk als op energetisch niveau. Waar het H eerder veel moeite kostte om te masseren (door vermoeidheid), leerde Mo hem hoe hij het op een andere manier kon aanpakken, waardoor hij het ook veel leuker vond om te doen èn het ook prettiger was om het te ondergaan. Ik vond zelf dat ze zeer duidelijke instructies gaf op een prettige en zeer positieve manier, waardoor het makkelijk beklijft. We zijn heel blij dat we deze kans kregen en kunnen het iedereen aanbevelen! Dank je wel Mo!

Lotte en Herman, privé workshop april 2017
Een zondagmiddag. Samen een massageworkshop bij Mo. Vooraf? Leuk en ook een beetje spannend. Uiteindelijk hebben we een heerlijke middag gehad. Boven verwachting; fijn, gezellig, leerzaam. Mo weet je op je gemak te stellen en in korte tijd veel adviezen te geven toegespitst op alle aspecten van masseren. Houding, technieken, open stellen van jezelf. Het plezier voor beiden staat hierbij steeds voorop. De sfeer was dan ook open en ontspannen met af en toe een moment van rust met een kopje thee. Wij gaan zeker nog eens terug voor een vervolg!

Hans en Willie Verlaan, september 2016
Cursus van 6 avonden ontspanningsmassage gevolgd bij Mohara via de PV. Ons doel was om wat massagetechnieken te leren om elkaar en vrienden te kunnen masseren. Dit doel is zeker bereikt. In de cursus hebben we de basistechnieken geleerd waarbij ook voldoende aandacht was voor jezelf als masseur. Zes lessen is best weinig om goed te leren masseren, maar de beginselen zijn er en we kunnen aan de slag om de technieken verder onder de knie te krijgen. Mogelijk dat we dan de vervolgcursus ook nog gaan volgen.
Mo is een inspirerende docente, wist een prettige en veilige sfeer te creëren en gaf de lessen met veel enthousiasme. De zolder van Villa Oud-Heijendaal is een fijne locatie.

portret Arno van HarenArno van Haren, juni 2016
Ik heb een zeer aangename TuiNa massage van 60 minuten gehad. Dit is een combinatie van TuiNa, shiatsu en klassieke massage. Mo luistert goed naar wat de klachten zijn en gaat daar op betrokken en professionele wijze mee aan de slag. Ik was heel ontspannen na de behandeling. Mijn klachten waren hierna nog niet verholpen en ik maak een vervolgafspraak wanneer ik daarvoor in de gelegenheid ben.

Renee de Vaan, november 2015
De massages bij Mo waren altijd bijzonder en iedere keer weer anders. Mo voelt heel goed aan waar je behoeftes liggen en past de sessie daar op aan. Ze is een heel warm en puur persoon die zich volledig voor je inzet. Ik kom iedere keer weer met ‘rijker’ gevoel terug van de sessies met haar.

portret ArnaudArnaud, augustus 2015
Ik kies bewust om iedere maand een massage te hebben bij Mo. Ik zoek rust en ontspanning in mijn hoofd en lichaam, en dat weet Mo telkens weer te geven. Vooral haar intuïtieve aanpak vind ik een sterk punt. Hiernaast heeft Mo een natuurlijke nieuwsgierigheid naar iemands welzijn. De gesprekken die hieruit voortvloeien maakt, dat ik graag bij haar langs ga. Ik gun haar een overvolle agenda!


portret JörgJörg, juni 2015
De massage heeft mij erg goed gedaan en het bewustzijn van mijn schouder is verder toegenomen. De extra ruimte in de schouder kon ik goed blijven voelen, ik ben benieuwd hoe het nieuwe evenwicht over een tijd gaat voelen. Dank voor je ondersteuning in dat proces.


portret Petra RooversPetra Roovers, juni 2015
Super hoe Mo de tijd neemt. Heb normaal bij massages altijd het gevoel van tijdsdruk. Nu kon ik me veel meer ontspannen. Ook door haar aandacht! Heb weer een stapje mogen zetten in het bewust worden van mijn lijf en wat daar leeft. Bedankt!


Henny, maart 2015
Gedurende het detox programma programma van Mohara en GezondXtra kreeg ik twee detox-massages bij Mohara. Mo is zeer kundig en professioneel en zet in dat wat ik op dat moment nodig had. De massages waren erg goed en verrassend. Ik voelde mij daarna als herboren!


portret TheoTheo Jennissen, december 2014
Alsof ik weer in mijn lichaam ben gekomen. Ik voel me opgelucht. Vrij, vrijer dan bij binnenkomst. Jouw energie en de mijne vormen een eenheid en werken samen. Ik voel heel duidelijk dat het er niet om gaat dat ‘ik’ als consument ‘behandeld’ wordt door de professional, die het beter weet dan ik, maar dat we samen een weg zoeken. Bij deze shiatsu behandelingen voel ik alsof we een diep en inhoudelijk gesprek voeren d.m.v. de aanrakingen. In ieder geval voert mijn eigen lichaam dat met zichzelf. In dat gevoel gaan de vorm (lichaam) en de inhoud (gesprek) in elkaar over; ze zijn niet langer elkaars tegenpolen, maar vullen elkaar aan.


HilaHila Moscovich, januari 2015
Mo gives the perfect shiatsu massage. Two days after our session I still feel unusually energetic and light, everything flows again. Mo works on the whole body, everything gets her attention. She’s strong but very gentle and I really felt her genuine care. I need this once a week!


Sirin Filiz, november 2014
Na de paar sessies shiatsu therapie die ik heb gehad kan ik spanningen beter lokaliseren in mijn lichaam. Ik vind waar het zit en kan het daar loslaten. En ik kan beter met emoties omgaan. Ik uit ze meer. En ik voel dat dat me sterker maakt. Kwetsbaarheid hoort ook bij het leven, maar voorheen vond ik het vooral belangrijk om sterk te zijn.


Naamloos1Annie Massop, april 2012
Typerend aan de stoelmassage vind ik: Rustig, zacht, zorgzaam. Durft pijnlijke plek aan te raken en te helen. Heel veel positieve aandacht. Associatie: streling van een kalme zee.


Naamloos2Paul van Otterloo, mei 2013
Mohara is een rustpunt en een ontdekkingstocht. Mohara past in mijn proces naar het zoeken naar iets meer dan het reguliere. Het leuke aan Mo vind ik haar openheid, warmte en interesse in andere mensen.


Naamloos3Marieke Broers, oktober 2013
Mo is een vat vol energie en levenslust. En wat ze geeft is rust en ontspanning
Zakken in je eigen Zijn.


Naamloos4Ans Wegter, maart 2014
Mo is zorgzaam en werkt zorgvuldig, gecontroleerd en vol overgave. Ik voel me veilig. Het is een heerlijke ervaring van ontspanning. De stiltes tijdens de behandeling zijn weldadig.


Naamloos5Corine du Bois, januari 2014
Bij Mo voel je je meteen op je gemak! Ze straalt rust uit en heeft een luisterend oor. Het is niet alleen de shiatsu massage, het gaat veel dieper….tenminste over de dingen die ze mij vertelde ga ik wel nadenken en dat vind ik fijn. Ze heeft een prettige aanraking, niet iedere masseur heeft dat. Associatie van een zonnebloem en vrolijkheid.


Naamloos6Susanne Holtakkers, januari 2013
Het fijne vind ik dat er niet veel woorden nodig blijken te zijn tijdens een behandeling. De sfeer en de concentratie van Mo smoren mijn hang naar tekst meteen in. En dat vind ik prettig. Mo komt op mij erg spontaan, gedreven en energiek over. Ze geeft mij het vertrouwen dat ze weet wat ze doet. Al begrijp ik niet wat ze doet (dat wil ik normaal wel heel graag), maar door haar rust en overtuiging van ‘ik stem op jou af en doe wat nodig is’ kan ik me daar aan overgeven en hoef ik ineens niet meer te begrijpen. Dat alleen al is erg relaxt. Voor mij is een behandeling bij Mo een cadeautje voor mezelf. Een soort van innerlijke reorganisatie en volledige ontspanning!


Nori van Wijngaarden, december 2011
Mo neemt shiatsu en mij serieus. Ze neemt de tijd, voor mij en voor de behandeling. Ze straalt rust uit en geeft goed aan wat ze gaat doen. Mo is zacht en zorgaam in doen en uitstraling en durft feedback te vragen. Ik voel me op mijn gemak en vind de stiltes prettig.


Vrouw, anoniem, februari 2012
Wat Mohara typeert volgens mij: rustig, zelden pijnlijk en altijd zorgzaam, stevig doch soepel. Veel persoonlijke aandacht. Mo is serieus en sympathiek. De stiltes zijn prettig. De ruimte is lekker warm en de muziek is fijn. Ik voel me meestal zeer ontspannen tijdens en na de behandeling.


Naamloos7Heleen Brinkman, september 2012
Wat Mo bijzonder maakt is de verpletterende openheid waarmee ze mensen benaderd. Ze straalt een enorme vitaliteit, warmte en kracht uit. Haar ogen laten dat zien. Een open boek. Geen geheime agenda: what you see is what you get. Dat vind ik heel plezierig. Volgens mij is dit waardoor ze mensen op hun gemak stelt. Mo heeft focus wanneer ze aan het masseren is en lijkt er in op te gaan. Ik vind het elke keer heel prettig om door haar behandeld te worden. Ik vertrouw haar. Wat ik prettig vind is dat Mo niet voortdurend praat tijdens het masseren. Associatie is een kleurrijke woestijnbloem. Paarsig, roze. Knalkleuren tegen een bruinige achtergrond. Dicht bij de grond en oersterk.


Joke Evers, november 2011
De shiatsu behandelingen zijn warm en stevig. Mo is als iemand met open armen en stevig met beide benen op de grond. Met als them vriendelijk gewaarzijn en aandacht. Vanuit stevigheid in zichzelf, niet sentimenteel of medelijdend – Metta.