Praktische informatie

Hoe ziet een shiatsu behandeling en een shiatsu massage er uit?
Een therapeutische behandeling gaat vooraf door een intake van een anamnese en een diagnose van pols, tong en hara (buik). Afhankelijk van uw vraag of klacht wordt een gedeelte van uw lichaam behandeld. Dit kan per behandeling een andere gedeelte/meridiaan zijn. Bij een shiatsu massage blijven anamnese en diagnose achterwege. Afhankelijk van uw wens wordt het hele lichaam of een gedeelte behandeld.
Zowel bij de therapeutische behandeling als de massage ligt u met kleding aan op een Japans matras, een futon. Ik zit naast u in diverse houdingen en masseer met mijn duimen en handen en eventueel met knie of elleboog. Eet niet vlak van tevoren, draag kleding die u ruimte geeft om te bewegen en drink na de behandeling meer water of thee dan u gewend bent.

Hoe ziet een TuiNa massage er uit?
Bij TuiNa massage ligt u op een behandeltafel en wordt u gemasseerd met olie op de huid. TuiNa is heel geschikt om pijnklachten en gestagneerde energie te behandelen. In de Chinese geneeskunde ontstaat pijn door stagnatie van energie (Qi) en/of bloed (Xue). Met TuiNa technieken worden Qi en Xue in beweging gebracht waardoor de pijn afneemt. In China wordt een TuiNa massage bijna standaard gegeven als afsluiting van een acupunctuur behandeling.

Hoe ziet een Chinflex voetmassage er uit?
Bij een Chinflex voetmassage ligt u op een behandeltafel met ontblote voeten en onderbenen. Uw voeten, onderbenen en knieën worden met olie gemasseerd. Door strijkingen, knedingen en gebruik te maken van acupunctuur drukpunten wordt de energiebalans in de voet maar ook in de rest van het lichaam hersteld. Ontspanning ontstaat mede doordat energie uit het hoofd naar de voeten gaat en wegvloeit.

Hoe ziet een klassieke massage er uit?
Bij een klassieke massage ligt u op een behandeltafel en wordt u gemasseerd met olie op de huid. De massage zorgt voor doorbloeding in bindweefsel, spieren en huid en harmoniseert de spanning in uw lichaam. Ook bij deze massage is het belangrijk om uzelf wat tijd te geven na de behandeling en is het verstandig om veel te drinken zodat afvalstoffen kunnen worden afgevoerd.

Hoe ziet een hotstone massage er uit?
Een hotstone massage wordt gegeven op een behandeltafel. Eerst wordt uw lichaam met olie gemasseerd en vervolgens worden de warme stenen op de plekken gelegd waar het meeste koude of stijfheid is. Daarna wordt u gemasseerd met stijkingen en circulaire bewegingen van de stenen. Bij een hotstone massage worden ook technieken uit de klassieke massage gebruikt. Het is een weldadige, verwarmende en ontspannende behandeling. Contra-indicaties zijn: hoge bloeddruk, tumoren, (huid-)ontstekingen, extreme vermoeidheid, koorts, spataderen, hartklachten of opvliegers.

Hoe ziet een stoelmassage er uit?
Een stoelmassage is een drukpunten massage die gegeven wordt terwijl u in een speciale massagestoel zit waarin u zich makkelijk kunt ontspannen. De massage wordt gegeven op rug, schouders, nek, hoofd, armen, handen, benen en voeten. Ook deze massage wordt over de kleding gegeven. Drink na de behandeling voldoende water of thee.