Over mij

portret 1

Mo is mijn naam. Hara is buik, centrum, basis. Wat kan Mohara u bieden? Ik kan u helpen bij het  oplossen van uw pijn of spanningsklachten.

Want: Vitaal en vrolijk, soepel en sportief, Basis in Balans. Wat is er fijner dan in het leven staan met frisse moed, heldere spirit en ontspannen lichaam? Het leven is wonderlijk en de wereld is er om mooier gemaakt te worden, door u. Van deze interesse in fysieke en spirituele kanten van het lichaam heb ik mijn beroep gemaakt. Shiatsu is een massage die therapeutische kwaliteiten heeft. Het spreekt uw levensenergie aan, doet uw energie stromen, ontspant u en brengt u in evenwicht. Dat noem ik LEVENSLUST. Motto: in vrijheid op pad om het leven en de wereld te ontdekken.

Het bestuderen van gezondheid en ziekte, lichaam en geest van de mens, het leervermogen van mensen en het spirituele bestaan van ons allen. Dat is holisme, de alternatieve geneeskunde. In deze richting heb ik Antroposofische Geneeskunde gestudeerd, richting Kunstzinnige therapie (www.hsleiden.nl), en Chinese Geneeskunde, richting Shiatsu therapie en TuiNa therapie(www.qing-bai.nl). In juli 2013 heb ik mijn diploma tot shiatsu therapeut behaald en in juli 2014 sloot ik met goed gevolg de TuiNa therapie af. TuiNa is te zien als de Chinese variant van shiatsu. De theoretische achtergrond en visie is hetzelfde, maar de behandeling is meer gericht op het verhelpen van (lokale) pijnklachten.

En ik ben nog lang niet klaar.. want met kennis ben je niet automatisch wijs!  Hiervoor is praktijk nodig. Spelen met je kennis, DOEN, reflecteren en bestuderen. Daarom een eigen massage therapie praktijk, waar ik u van harte uitnodig!